Neighbouring some of the city’s most prominent attraction sites, the 20-storey Coventry St Apartments design considers both formal architectural composition and immersion within South Melbourne's existing neighbourhood.

The building’s narrow form sits on a 320 sqm site along a north-south axis providing a total of 78 apartments and 46 basement car park spaces.

The lower levels provide for one and two bedroom apartments, while the upper levels offer either one or three bedroom apartments, with a three bedroom penthouse and roof top entertaining space at the very top.

All apartments have access to individual decks. At the southern end, the building carefully steps back to allow for maximum filtration of sunlight.

The steel canopy along Coventry St angles asymmetrically off the building’s precast concrete form, creating a subtle ripple along the its northern facade while articulating the finer grain of the apartments.

Project Status:

Completed

Date:

2018

Photography:

Richard Wong